Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ντομπρόβσκις: Μήνυμα για μεταρρυθμίσεις και επίτευξη στόχων

Μήνυμα για την αναγκαιότητα συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και για την τήρηση των δημοσιονομικών στόχων μετά τη λήξη του προγράμματος, έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.



Θέτοντας ως στόχο την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα διάσωσης τον προσεχή Αύγουστο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε ειδική μνεία στην επιστροφή της χώρας στις αγορές, την οποία χαρακτήρισε ως «ευαίσθητη άσκηση».

«Είναι απολύτως εφικτή (σ.σ. η έξοδος στις αγορές) υπό τον όρο ότι όλοι θα επιδείξουν ευθύνη» δήλωσε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Κατά τον ίδιο, κλειδί αποτελεί η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. «Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία» συμπλήρωσε επιπλέον.

Σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν διαβεβαίωσε ότι «η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειες της όποτε και όπου μπορεί».

«Συνεχίζεται η δουλειά για την τελειοποίηση και την οριστικοποίηση της ελληνικής στρατηγικής ανάπτυξης και είναι σημαντικό η στρατηγική αυτή να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και να κατευθύνεται από την Ελλάδα» έσπευσε να σημειώσει, επίσης.

Τέλος, όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία, εντός των παραμέτρων που έχει ορίσει το Eurogroup.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com