Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Τ. Πετρόπουλος: Περικοπή συντάξεων από το 2019 - Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις

Οι περικοπές στις συντάξεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2019, θα αφορούν και αυτές κάτω των 1.000 ευρώ, σε συγκεριμένες περίπτώσεις, τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος.



Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι τον Οκτώβριο θα γίνει γνωστό το ποσό της μειώσης, ωστόσο όπως είπε, θα υπάρξει βελτίωση. «Έχουμε μπροστά μας επτά μήνες» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, η μείωση στις συντάξεις θα εμπεριέχει και τα επιδόματα. «Δεν υπάρχει πρόσθετη περικοπή επιδομάτων, οι μειώσεις στις συντάξεις δεν θα υπερβαίνουν το 18%, συτό το ποσοστό δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, αφορά ένα 25% με 30%».

Κληθείς να σχολιάσει το πότε θα καταβληθούν οι εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Πετρόπουλος δεσμεύτηκε ότι εκτός από ορισμένες περιπτώσεις η καταβολή θα γίνει έως τον προσεχή Αύγουστο.

Τέλος, σημείωσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα που υπάρχουν σε κάποια ταμεία με την εξέταση των πιστοποιητικών για την καταβολή των εκκρεμών συντάξεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com