Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

To Ripple θα μπορούσε να είναι το επόμενο Bitcoin

Το Bitcoin έχει κάνει πολλούς επενδυτές πολύ πλούσιους. Εκείνους που αγόρασαν το ψηφιακό νόμισμα όταν άξιζε μερικά δολάρια. Και θα μπορούσε να κάνει περισσότερους επενδυτές πλούσιους υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να ενισχύεται σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.



Αλλά αυτό είναι απίθανο, καθώς τα μεγάλα ποσοστιαία κέρδη είναι δύσκολο να επιτευχθούν σε αυτά τα επίπεδα τιμών- άνω των 10.000 δολ.

Όμως υπάρχει το Ripple, που διαπραγματεύεται κάτω από το 1 δολάριο. Και υπάρχουν ειδικοί που πιστεύουν ότι μια μέρα θα μπορούσε να είναι το επόμενο Bitcoin.

Ο Craig Cole του CryptoMaps είναι ένας από αυτούς. "Το Ripple μπορεί να είναι ο καταλύτης για να γίνουν τα κρυπτονομίσματα πιο mainstream", λέει ο Cole.

"Οι ταχύτερες ταχύτητες συναλλαγών του και οι χαμηλότερες χρεώσεις το κάνουν πιο εύκολο για τα χρηματοπιστωτικά συστήματα να "αγκαλιάσουν" το ψηφιακό νόμισμα, και εν μέρει αυτός είναι ο λόγος που η αξία του Ripple έχει αυξηθεί δραματικά αυτό το έτος. Το Ripple βοηθά τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να εξοικονομήσουν χρήματα και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο διαδεδομένο στο πεδίο των πληρωμών. Το ψηφιακό νόμισμα αναμφίβολα ακολουθεί ανοδική πορεία και έχει τη δυνατότητα να είναι το πρώτο token που θα διαταράξει πραγματικά μια βιομηχανία και, αν συμβαίνει αυτό, να περιμένετε το Ripple να φτάσει στα επίπεδα του Bitcoin στο προσεχές μέλλον".

Ο John-Paul McCaffrey από το Πανεπιστήμιο του Long Island, συμφωνεί. "Παρόλο που επί του παρόντος δεν υπάρχει πλατφόρμα ανταλλαγής παραστατικού χρήματος για Ripple (XRP), αυτό μπορεί να αλλάξει νωρίτερα από ό,τι νομίζετε", λέει ο McCaffrey. "Υπάρχει φημολογία ότι το Coinbase θα το προσθέσει στον κατάλογο των κρυπτονομισμάτων που είναι διαθέσιμα για ανταλλαγή με παραστατικό χρήμα. Η παροχή εύκολης ρευστότητας μέσω του Coinbase θα προσελκύσει νέο ενδιαφέρον για το XRP".

Αυτό θα πάρει λίγο χρόνο, λέει ο Roman Guelfi-Gibbs της Pinnacle Brilliance Systems Inc.

"Το Ripple έχει σίγουρα τη δυνατότητα να ενισχυθεί σημαντικά το 2018, αλλά νομίζω ότι θα είναι πιο πιθανό να το κάνει το 2019. Καθώς η αγορά παρατηρεί περισσότερα projects που κωδικοποιούνται σε άλλους αλγορίθμους, όπως το XRP και το ETH, πιθανότατα θα τηρήσει στάση αναμονής μέχρι το επόμενο "μεγάλο" νόμισμα /token. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να το αποτιμήσουν αυτό οι αγορές, γι 'αυτό εκτιμώ το 2019 ως την πιο πιθανή χρονική στιγμή για να γίνει αυτό. Φυσικά, με τα κρυπτονομίσματα, οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, γι’ αυτό να παρακολουθείτε τις εξελίξεις προσεκτικά".

Δεν συμμερίζονται όλοι τον ενθουσιασμό για τις προοπτικές του Ripple να φτάσει τα επίπεδα του Bitcoin. Όπως ο Shidan Gouran, πρόεδρος της Global Block Chain Technologies.

"Το Ripple είναι απίθανο να ανέβει μία ή δύο θέσεις στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων το 2018, και αυτό συμβαίνει για τρεις λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ο όγκος των δολαρίων που "χωρίζει" κάθε ένα από τα τρία νομίσματα στις κορυφαίες θέσεις, όσον αφορά στην κεφαλαιοποίησή τους. Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin ανέρχεται σε περισσότερα από 191 δισ. δολ., του Ethereum υπερβαίνει τα 84 δισ. δολ. και του Ripple ξεπερνά τα 35 δισ. δολ.. Για να εκτοπιστεί το Ethereum θα χρειαστεί να παρουσιάσει έλλειμμα ύψους περίπου 49 δισ. δολ. (ποσό το οποίο είναι περισσότερο από το διπλάσιο του συνολικού εθνικού ΑΕΠ της Ισλανδίας). Ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι περιπτώσεις που χρησιμοποιείται το Ripple είναι κυρίως για το εμπόριο περιουσιακών στοιχείων, όχι για καθημερινές δαπάνες. Καθώς η ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τα κρυπτονομίσματα θα αυξηθεί σημαντικά από το 2018 και μετά, το ενδιαφέρον των μαζών θα επικεντρωθεί στα κρυπτονομίσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νομίσματα, όχι μόνο για επενδυτικές συναλλαγές. Τέλος, ο τρίτος λόγος είναι ότι αφού το Ripple δεν μπορεί να αγοραστεί με παραστατικό χρήμα, κάποιος πρέπει να αγοράσει τα υπάρχοντα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum για να αγοράσει το XRP. Αυτό συνεχίζει να τροφοδοτεί τη ζήτηση για Bitcoin και Ethereum και θα ενισχύσει τις θέσεις τους ως τα δύο κορυφαία κρυπτονομίσματα στην αγορά".

Στην πραγματικότητα, το τελευταίο επιχείρημα δεν είναι πλέον αλήθεια. Πρόσφατα, το γαλλικό ανταλλακτήριο bitit.io πρόσθεσε το Ripple και το Litecoin στις προσφορές κερμάτων του. Αυτό σημαίνει ότι το Ripple μπορεί τώρα να αγοραστεί απευθείας.

Ακόμα, οι επενδυτές του Ripple πρέπει να περιμένουν αρκετό καιρό πριν απολαύσουν την επιτυχία των πρώιμων επενδυτών του Bitcoin, υπό την προϋπόθεση ότι το νόμισμα θα παραμείνει ελκυστικό για τους χρήστες - και ότι οι μεγάλες κυβερνήσεις, οι μεγάλες τράπεζες ή οι χάκερς δεν θα συντρίψουν τα κρυπτονομίσματα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com