Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Τεχνητή νοημοσύνη για smartphones από την LG

Την πρώτη από μια σουΐτα τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για τα smartphones της θα παρουσιάσει στο φετινό Mobile World Congress στη Βαρκελώνη η LG.



H νέα αυτή τεχνολογία θα είναι παρούσα στην έκδοση του LG V30 – του πλέον προηγμένου κινητού- «ναυαρχίδας» της εταιρείας- για το 2018. Οι έρευνες της εταιρείας στον τομέα επικεντρώθηκαν στη δημιουργία λύσεων τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό ένα πιο «φυσικό»/ ενστικτώδες user experience, με έμφαση στην κάμερα και την αναγνώριση φωνής.
Όσον αφορά στην κάμερα, το Vision AI, σύμφωνα με την εταιρεία, καθιστά πιο «έξυπνη» και εύχρηστη την κάμερα του LG V30. Το Vision AIαναλύει αυτόματα αντικείμενα και συστήνει το καλύτερο mode φωτογράφησης από ένα σύνολο οκτώ modes: portrait, food, pet, landscape, city, flower, sunrise, sunset. Υπόψιν λαμβάνονται η γωνία θέασης, το χρώμα, οι αντανακλάσεις, ο φωτισμός κ.α., καθώς το τηλέφωνο αναλύει εικόνες στη βάση δεδομένων του για να εξακριβώνει πού επικεντρώνεται η κάμερα, έτσι ώστε να προτείνει το καλύτερο setting.
Η LG δούλεψε με συνεργάτη ειδικό στο image recognition για την ανάλυση άνω των 100 εκατ. εικόνων προκειμένου να αναπτυχθούν οι αλγόριθμοι αναγνώρισης εικόνας, ενώ δημιουργήθηκαν πάνω από 1.000 κατηγορίες εικόνων, για ακριβέστερη ανάλυση εικόνας, με αποτέλεσμα καλύτερες προτάσεις modeφωτογράφησης. Άλλο ένα χαρακτηριστικό του Vision AI είναι η παροχή συμβουλών για αγορές, μέσω «έξυπνης» αναγνώρισης εικόνας: Απλά και μόνο στοχεύοντας την κάμερα σε ένα αντικείμενο, το Vision AI σαρώνει QR codes, πραγματοποιεί αναζητήσεις εικόνας, παρουσιάζει επιλογές αγορών κ.α. Ακόμη, υπάρχει ένα νέο, ειδικό mode φωτογράφησης χαμηλού φωτισμού, που κάνει πιο φωτεινές τις εικόνες σε περιβάλλοντα με λίγο φως.
Πέρα από την αναγνώριση εικόνας, νέο χαρακτηριστικό είναι και το Voice AI, που επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν εφαρμογές και να αλλάζουν ρυθμίσεις απλά και μόνο μέσω φωνητικών εντολών. Λειτουργώντας παράλληλα με το Google Assistant, το Voice AI έχει 32 αποκλειστικές εντολές (για το Google Assistant).
Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, σκοπός της είναι να συνεχίσει να επεκτείνει τις δυνατότητές της στην τεχνητή νοημοσύνη, βελτιώνοντας παράλληλα τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά για να γίνουν πιο εύχρηστα. «Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης δεν θα περιορίζονται μόνο στα νέα μοντέλα, αλλά και σε υπάρχοντα smartphones της LG μέσω “over-the-air” updates, λαμβάνοντας υπόψιν διάφορα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη σταθερότητα των μοντέλων smartphone της LG» σημειώνεται σχετικά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com