Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Γιατροί στην «δαγκάνα» της Οικονομικής Αστυνομίας

Παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας σε έναν γιατρό, μία ατομική επιχείρηση εμπορίας καυσόξυλων και ένα οδοντιατρείο.



Κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος πραγματοποίησε έλεγχο σε ιατρό, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες υγείας μέσω εταιρείας, σε πόλη της Βορείου Ελλάδος.
Από τον έλεγχο των φορολογικών παραστατικών διαπιστώθηκε η έκδοση πλήθους αποδείξεων μηδενικής ή πολύ χαμηλής αξίας, σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκαν μη δηλωθέντα εισοδήματα ύψους 53.702,51 ευρώ.
Για την περίπτωση αυτή ενημερώνεται η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
Σε άλλη περίπτωση, η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος από κοινού με την οικεία Διεύθυνση Δασών και το τοπικό Δασαρχείο, διενήργησε έλεγχο σε ατομική επιχείρηση με δραστηριότητα την εμπορία καυσόξυλων, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδος.
Κατά τον έλεγχο διενεργήθηκε ποσοτική καταμέτρηση των αποθηκευμένων ειδών ξυλείας και λήφθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία με σκοπό την διασταύρωση των εισροών και εκροών για το έτος 2017 με τα καταμετρηθέντα αποθέματα και τα δελτία μεταφοράς δασικών προϊόντων.
Από τις ελεγκτικές επαληθεύσεις διαπιστώθηκε ότι για το 2017 δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία για 1.049 χωρικά κυβικά μέτρα καυσόξυλων, 23.970 κιλά πέλετ ξύλου και 255 κιλά κάρβουνα, συνολικής αξίας 54.513 ευρώ.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου κοινοποιήθηκαν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων.
Στην τρίτη περίπτωση κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσε σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε οδοντιατρείο σε περιοχή της Αττικής, μη έκδοση απόδειξης καθώς και απασχόληση μιας υπαλλήλου εκτός ωραρίου. Ζητήθηκαν βιβλία και φορολογικά στοιχεία προκειμένου να συνεχιστεί ο φορολογικός έλεγχος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com