Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

FT: Η Αθήνα στο Eurogroup θα λάβει τα εύσημα αλλά όχι τη δόση

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα χαιρετίζουν τα βήματα της Ελλάδας προς την κατεύθυνση βελτίωσης των οικονομικών της, στο Eurogroup της Δευτέρας, αλλά όχι και την δόση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η εκταμίευση της δόσης που εκτιμάται στα 6,7 δισ. ευρώ, θα συμβεί τον Φεβρουάριο και αφού πρώτα στις αρχές του μήνα διενεργηθεί έλεγχος για την υλοποίηση των εκκρεμών προαπαιτούμενων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μια καθυστέρηση στην εκταμίευση θα μπορούσε να μεταθέσει για αργότερα την έκδοση ομολόγου που σχεδιάζει η Ελλάδα για τα τέλη Φεβρουαρίου.
Επίσης αναφέρεται ότι Ευρωπαίος διπλωμάτης  δήλωσε ότι η ευρωζώνη πιθανώς να είναι "λίγο πιο σκληρή" με την Ελλάδα, λόγω του ύψους των χρημάτων που χρωστά, ενώ έκανε λόγο ότι η χώρα θα μπορούσε να ακολουθήσει μια προληπτική πιστοληπτική γραμμή από τον ESM, στο τέλος του προγράμματος.
Πάντως ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι "την προληπτική πιστοληπτική γραμμή πρέπει να την ζητήσει κάποιος", συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι πρόθυμη να το πράξει.  
 
website counter
friend finderplentyoffish.com