Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ για τις ιδιωτικοποιήσεις

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης προβλέπει το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan - ADP) του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που εγκρίθηκε την Δευτέρα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).


 Στις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις, οι εισηγήσεις των συμβούλων θα καθορίσουν την πορεία αξιοποίησης των ποσοστών του Δημοσίου σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ. Για το ΔΕΣΦΑ δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν στις 16 Φεβρουαρίου.
Για το Ελληνικό τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν:
Γνωμοδότηση ΚΣΔΑΔΠ επί του σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑ (Υπουργεία-- /ΓΓ Δημ. Περιουσίας/Γρ. Ελληνικού)
* Υπογραφή και διαβίβαση από προτείνοντες υπουργούς του σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑΣΟΑ στο τΕ για επεξεργασία (Υπουργεία/Γρ. Ελληνικού/ΓΓΚ/ΣτΕ)
Έγκριση σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑ από το ΣτΕ (ΣτΕ)
Αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου και διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό (ΥΠΟΙΚ/ΕΕΕΠ/Βουλή)
Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τη χωροθέτηση και την πολεοδόμηση των περιοχών ανάπτυξης και πολεοδόμησης καθώς και για τη γενική διάταξη του Μητροπολιτικού Πάρκου (ΥΠΟΙΚ/ΥΠΕΝ/ΥΠΠΟΑ)
Σύσταση Φορέα Διαχείρισης των Ελεύθερων και Δημόσιων Χώρων και Εγκαταστάσεων (Υπουργείο Εσωτερικών/Βουλή)
Ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων από την έκταση (ΕΜΟΕ/Υπουργεία/Δημόσιοι Φορείς/ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.)
Διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ ΕΔ και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης (ΥΠΟΙΚ/ΤΑΙΠΕΔ/Επενδυτής)
Μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.)
Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής (ΤΑΙΠΕΔ)
Για τους οργανισμούς Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου προβλέπεται η μεταβίβασή τους στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
Για την ΕΕΣΣΤΥ, ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών ορίζεται η 14η Φεβρουαρίου.
Για την ΕΥΑΘ, της οποίας το 74% ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ προβλέπεται η πώληση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου αυτής, προβλέπονται τα εξής:
Αξιολόγηση από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο των εναλλακτικών επιλογών αξιοποίησης και επιλογή βέλτιστου τρόπου αξιοποίησης (ΤΑΙΠΕΔ)
Αξιολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας (ΕΓΥ)
Οι ΕΥΑΘ /ΕΓΥ θα προσδιορίσουν την τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ.
ΕΔ/ΕΥΑΘ θα προσδιορίσουν το κόστος παροχής υπηρεσιών ύδατος.
Για την ΕΥΔΑΠ της οποίας προβλέπεται η πώληση του 11%, με το ΤΑΙΠΕΔ να ελέγχει το 27% της εισηγμένης εταιρείας, προβλέπεται:
Αξιολόγηση από τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο των εναλλακτικών επιλογών αξιοποίησης και επιλογή βέλτιστου τρόπου αξιοποίησης (ΤΑΙΠΕΔ)
Αναθεώρηση και χρονική επέκταση της υφιστάμενης Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας. (ΕΔ/ΕΥΔΑΠ)
Αξιολόγηση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας (ΕΓΥ)
Οι ΕΥΔΑΠ /ΕΓΥ θα προσδιορίσουν την τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΔΑΠ.
ΕΔ/ΕΥΔΑΠ θα προσδιορίσουν το κόστος παροχής υπηρεσιών ύδατος.
Για την έκταση της Αφάντου Ρόδου οι εκκρεμότητες αφορούν:
την Υλοποίηση Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης.
τη Δημοσίευση διοικητικής πράξης παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας, κατόπιν οριστικοποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου την Υπογραφή των Συμβάσεων Αγοραπωλησίας μετοχών
το Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής
Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, οι εκκρεμότητες περιλαμβάνουν:
την λήψη εγκρίσεων για τη χρονική επέκταση της ΣΑΑ από τις Ευρωπαϊκές Αρχές
την έγκριση από Ευρωπαϊκές Αρχές καιΟργανισμούς
Κύρωση της Σύμβασης Παράτασης της ΣΑΑ από το ελληνικό κοινοβούλιο
Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής
Αφότου ολοκληρωθεί η επέκταση της σύμβασης παραχώρησης, θα ξεκινήσει η πώληση του 30% των μετοχών του ΔΑΑ.
Λόγος γίνεται και για τα ακίνητα των ιαματικών πηγών. "Το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων εντός των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές. Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου βρίσκεται γεωγραφικά στο νομό Φθιώτιδας και περιλαμβάνει τα ακίνητα: Ι.Π. Θερμοπυλών, Ι.Π. Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Camping Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Υπάτης και Ι.Π. Πλατυστόμου. Επιπλέον, στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει το ακίνητο των Ι.Π. Κύθνου και το συγκρότημα του Υδροθεραπευτηρίου Αιδηψού” σημειώνεται στο επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com