Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Εκτέλεσαν με 22 σφαίρες τον Βασίλη Στεφανάκο

Δολοφονική επίθεση με θύμα τον Βασίλη Στεφανάκο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, περίπου στις 7 μ.μ. την Τετάρτη. Ο 57χρονος άνδρας εντοπίστηκε νεκρός εντός του οχήματός του, φέροντας θανάσιμα τραύματα από πυροβόλο όπλο.


Μέχρι στιγμής, τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας τα οποία έσπευσαν στο σημείο έχουν περισυλλέξει 22 κάλυκες, με αστυνομικούς να κάνουν λόγο για ενέδρα θανάτου με στοιχεία μαφιόζικης εκτέλεσης.
Κατά τα πρώτα στοιχεία, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του άνδρα και τον πυροβόλησαν πολλές φορές.
Σύμφωνα με έμπειρο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, οι δράστες πρέπει να είχαν μελετήσει καλά το σημείο που έστησαν την ενέδρα, ενώ πρέπει να είχαν παρακολουθήσει τις προηγούμενες ημέρες το δρομολόγιο του θύματος από τη μάντρα αυτοκινήτων που διατηρούσε στο Χαΐδάρι.
Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, πιθανολογείται ότι την ώρα που ο Βασίλης Στεφανάκος βγήκε από το κτήριο -και ενώ πιο πίσω βρισκόταν ο συνοδός του- δόθηκε σήμα στους δύο εκτελεστές από συνεργούς τους.
Οι δράστες, οι οποίοι περίμεναν σε μικρή απόσταση, κινήθηκαν με ταχύτητα προς το θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW, με τον συνεπιβάτη της μηχανής να ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού ξεκινώντας να πυροβολεί με το καλάσνικοφ προτού πλησιάσει ο συνοδός του 57χρονου.
Εν συνεχεία οι δράστες της δολοφονίας ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο σημείο για να εντοπίσουν τα ίχνη τους.
Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της δολοφονίας, το θύμα κατά την αστυνομία είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με πολύ κόσμο.
Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών. Είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες το 2008 και άλλα 14,5 χρόνια για προστασία, λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες εγκληματικές πράξεις το 2006, ενώ αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών.
Παράλληλα, κατηγορήθηκε ως ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com