Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Γ. Μυλόπουλος: Το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό

Διαβεβαιώσεις ότι «το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό», παρείχε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος.


Μιλώντας σε εκδήλωση για τις αστικές συγκοινωνίες στο δημαρχείο Αμπελοκήπων – Μενεμένης την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό επεσήμανε ότι τον Νοέμβριο του 2020 θα λειτουργήσει η γραμμή από τη Νέα Ελβετία ως το Συντριβάνι και δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2021, θα λειτουργήσει η γραμμή της Καλαμαριάς από τη Μίκρα μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ανέφερε επίσης ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται και σύμφωνα με αυτό θα γίνει και η άφιξη του μετροπόντικα στον σταθμό «Καλαμαριά» την Πέμπτη.
Πρόσθεσε εξάλλου ότι η γραμμή του μετρό από το Συντριβάνι μέχρι τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το 2021 λόγω των σταθμών Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας, όπου τα έργα ξεκίνησαν μέσα στο 2017, και προσδιόρισε τη λειτουργία της για το τέλος του 2021 - αρχές 2022, οπότε και θα ενωθεί η Μίκρα με τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Υπογράμμισε επιπλέον ότι μέσα στο 2018, δημοπρατούνται και ξεκινούν «οι πρόδρομες εργασίες» για δύο γραμμές της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Η μία, μήκους 4,5 χιλιομέτρων, θα συνδέει τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Εύοσμο, Κορδελιό και θα έχει τέσσερεις σταθμούς, ενώ η δεύτερη μήκους 5,5 χιλιομέτρων, θα συνδέει Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία καταλήγοντας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και θα έχει πέντε σταθμούς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com