Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

CHICO FREEMAN Ο μετρ της τζαζ, για μια βραδιά στο ΞΕΦΩΤΟ Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Του αρέσει να πειραματίζεται γιατί όπως λέει ο ίδιος « υπάρχει τόση μουσική εκεί έξω!». Η μουσική δεν είναι μονοπώλιο κανενός, είναι όμως πεδίο συνεργασίας. Μια παγκόσμια γλώσσα που βοηθά την ανθρωπότητα να παραμείνει ανθρώπινη»


Ο θρυλικός Chico Freeman, ένα από τα πιο δυναμικά και ιδιόμορφα σαξόφωνα της τζαζ, ο μουσικός, συνθέτης κα παραγωγός που «γράφει» τη δική του ξεχωριστή ιστορία στην αμερικάνικη τζαζ, έρχεται στο ΞΕΦΩΤΟ. Σε μία μοναδική βραδιά, μαζί με την «παρέα» του αγκαλιάζει το σύνολο της λάτιν τζαζ με τον τρόπο που του δίδαξαν μουσικοί όπως οι Τίτο Πουέντε, Τσούτσο Βαλντές, Τσαρλς Μίνγκους και Ντίζι Γκιλέσπι.

Ιστορίες τζαζ..
Τα Χριστούγεννα είναι συνδυασμένα στο μυαλό μας με τους ήχους της τζαζ. Με απαλές μουσικές του σαξοφώνου να ηχούν στο παγωμένο σκηνικό της ζωής μας που έχει κάτι από άλλες εποχές κι άλλους κόσμους. Έναν τέτοιο κόσμο έρχεται να μοιραστεί με το κοινό του, ο διάσημος Freeman, γιος του μυθικού τενόρου σαξοφωνίστα Von Freeman. Ο μουσικός που πέρασε από hard bop στην avant garde ή την afro latin jazz και το blues, έχοντας ήδη συμπληρώσει 45 χρόνια στην καρδιά της μεγάλης jazz δημιουργίας, θα «αφηγηθεί» την ιστορία του, με νότες, στο ΞΕΦΩΤΟ.

Ένας ζωντανός θρύλος της τζαζ
Ο Chico Freeman, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις και ηχογραφήσεις με τους πιο πρωτοποριακούς μουσικούς στον κόσμο. Οι μουσικές συνεργασίες του περιλαμβάνουν θρυλικά ονόματα όπως οι Dizzy Gillespie, McCoy Tyner, Elvin Jones, Charles Mingus, Art Blakey, Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Joe Henderson, Roy Haynes, Lester Bowie,  Earth, Wind & Fire, The Eurythmics, The Temptations, The Four Tops, Tito Puente, Arturo Sandoval, Celia Cruz και πολλοί άλλοι.
Chico Freeman – Saxophones, Heiri Känzig –  Bass, Michael Baker – Drums

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ : 11876, www.viva.gr και στο δίκτυο Viva, Stereodisc, Boca music bar, Σάρωθρον, cityportal.gr, Κουλτουρόσουπα, Newsfish.gr, Rejected.gr, Boem, “Ξέφωτο”

TΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ : καθήμενοι 18 €, όρθιοι 15 €, άνεργοι & ΑΜΕΑ 15€

                                              

Ώρα Έναρξης 21.30                                                                                          Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911    

                                                                                                                  Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα
 
website counter
friend finderplentyoffish.com