Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Μια από τα ίδια οι νέες λίστες οφειλετών

Μια από τα ίδια είναι τελικά οι νέες λίστες των οφειλετών της φορολογικής διοίκησης και των ασφαλιστικών ταμείων που αναρτήθηκαν αργά το απόγευμα στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.


 Οι νέες λίστες έχουν απλώς "εμπλουτισθεί” και με τα στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ έχουν αφαιρεθεί οφειλές που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση ή οφειλέτες που οι οφειλές τους δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει.
Πρόκειται για λίστες που περιλαμβάνουν 8.909 φυσικά πρόσωπα καθώς και 14.083 νομικά πρόσωπα. Ωστόσο, η νέα επικαιροποίηση των λιστών δεν αναμένεται να κάνει τη διαφορά στην βελτίωση της εισπραξιμότητας των οφειλών καθώς σημαντικός αριθμός από όσους περιλαμβάνονται στις λίστες δεν μπορούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν αφού είτε πρόκειται για φορολογούμενους που έχουν πλέον πτωχεύσει, βρίσκονται στη φυλακή ή -όσον αφορά επιχειρήσεις- έχουν χρεοκοπήσει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κορυφή της λίστας των οφειλετών φυσικών προσώπων βρίσκεται ο Νικόλας Κασιμάτης που είχε εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση κλοπής ΦΠΑ στη Θεσσαλονίκη και εμφανίζεται να χρωστά 1,3 δισ ευρώ ενώ στην κορυφή της λίστας των νομικών προσώπων βρίσκεται πάλι η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή που είχε εμπλακεί στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων και εμφανίζεται να χρωστά στη φορολογική διοίκηση 9,4 δισ. Ευρώ. Επίσης περιλαμβάνονται πάλι πτωχευμένες επιχειρήσεις όπως η πρώην Ολυμπιακή, το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΛΤΕΡ, το πολυκατάστημα Μινιόν κα
Όπως ανακοίνωσε τη Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στο πλαίσιο των ενεργειών πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών, εμπέδωσης της φορολογικής δικαιοσύνης έναντι των συνεπών φορολογουμένων, καθώς και φορολογικής συμμόρφωσης, αναρτήθηκαν στο www.aade.gr τα ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.
Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.  
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.
Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.
Η λίστα των φυσικών προσώπων βρίσκεται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και των νομικών προσώπων στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com