Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Δίνουν εκτάκτως 10.000 εφάπαξ για να πιάσουν το στόχο

Τρέχουν και δεν φτάνουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών προκειμένου να πιάσουν το στόχο εξόφλησης των ληξιπροθέσμων χρεών τους προς τους ασφαλισμένους.

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου –αρχές Ιανουαρίου, προγραμματίζεται η καταβολή έως και 10.000 εφάπαξ σε συνταξιούχους του δημοσίου τομέα, των πρώην ΔΕΚΟ, αλλά και του ιδιωτικού τομέα.
Για αυτό έχει δρομολογηθεί η καταβολή 120 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό ως ‘’ειδική χρηματοδότηση’’.
Πηγή  της ειδικής κρατικής  χρηματοδότησης είναι η υποδόση του Προγράμματος η οποία προορίζεται για την εξόφληση ληξιπροθέσμων χρεών του δημοσίου προς τρίτους.
Τα υπόλοιπα κοντά 60 εκατ. ευρώ θα δοθούν από πόρους του ίδιου του κλάδου εφάπαξ του ΕΤΕΑΕΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ωφελημένοι από αυτό το πακέτο χρηματοδότησης για την καταβολή μέχρι και 10.000 εφάπαξ είναι οι συνταξιούχοι εκείνοι οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση στο ΕΤΕΑΕΠ τους ακόλουθους μήνες:
·  Το Δεκέμβριο του  2015 οι δημόσιοι υπάλληλοι
·  Τον Αύγουστο του  2014 οι  δημοτικοί  υπάλληλοι  
· Τον Αύγουστο του 2016 οι ιδιοκτήτες και συντάκτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
· Το Νοέμβριο του  2015 οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ
· Το Μάιο  2015 οι εργαζόμενοι  του ΟΤΕ 
Το τελικό πλήθος των εφάπαξ τα οποία θα καταβληθούν θα εξαρτηθεί από το αν θα αποφασισθεί από πλευράς ΕΤΕΑΕΠ να καταβληθούν τα υψηλά ή τα χαμηλά εφάπαξ.
Αν επιλεγεί να καταβληθούν τα υψηλά εφάπαξ, προκειμένου να απορροφηθούν περισσότερα κονδύλια, τότε θα δοθούν λιγότερα εφάπαξ. Αν επιλεγεί να καταβληθούν τα χαμηλά εφάπαξ, τότε θα καταβληθούν περισσότερα εφάπαξ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com