Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Onirama και ένα ταξίδι στην εποχή των παγετώνων φέτος τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Με συναυλίες γνωστών συγκροτημάτων, θεματικά πάρκα, εντυπωσιακό δέντρο, αλλά και ένα ταξίδι στην εποχή των παγετώνων θα γιορταστούν φέτος τα Χριστύγεννα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Φέτος, οι εκδηλώσεις που πρόκειται να προγραμματιστούν θα είναι λιγότερες σε αριθμό και μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, στοχεύουν ωστόσο να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πόλη και να κινητοποιήσουν περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Η επίσημη έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου με μια μεγάλη συναυλία των ONIRAMA.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Δεκεμβρίου και διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Θα επικεντρωθούν κυρίως στην πλατεία Αριστοτέλους, ωστόσο η πόλη θα γίνει πιο φωτεινή με τον στολισμό να πηγαίνει και σε δρόμους που μέχρι πέρσι δεν στολιζόντουσαν.
Εντυπωσιακό δέντρο, σπιτάκι του Άι Βασίλη και δεκάδες παιδικές δραστηριότητες
Σκοπός του δήμου φέτος είναι τα Χριστούγεννα να γιορταστούν παραδοσιακά και να έχουν επίκεντρο το παιδί. Στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί ένα δέντρο 20 μέτρων τα οποίο θα στολιστεί με περίπου 14.000 φωτάκια led.
Παράλληλα θα στηθεί ένα σπιτάκι του Αι Βασίλη στο οποίο αγαπημένος άγιος των παιδιών μαζί με εμψυχωτές θα ψυχαγωγεί παιδιά και γονείς που θα τα επισκεφθούν. Οι δεκάδες δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί θα πραγματοποιούνται το πρωί από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 και το απόγευμα από τις 17.00 μέχρι τις 19.00.
Παιχνίδια με φώτα, εντυπωσιακός στολισμός σε δρόμους της πόλης και πυροτεχνήματα
Άλλη μια φιλοδοξία του δήμου για φέτος είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει πιο φωτεινή τα Χριστούγεννα.
Στον στολισμό που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όπως αυτός που επιμελήθηκε πέρσι ο Απόστολος Βέττας θα προστεθούν κι άλλα στοιχεία.
Στην Μητροπόλεως, η οποία θα στολιστεί για πρώτη φορά, θα στηθεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό με αιωρούμενες μπάλες, ενώ αυτό που αναμένεται να κλέψει την παράσταση είναι το πεφταστέρι που θα στηθεί στην οδό Φιλικής Εταιρείας, το μικρό δρόμο στο κέντρο της πόλης που βλέπει προς Λευκό Πύργο. Ακόμα θα στολιστεί για πρώτη φορά και η Λεωφόρος Νίκης καθώς θα τοποθετηθούν γιρλάντες στους ιστούς της παραλιακής Λεωφόρου.
.

 Η ομάδα Beforelight μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με τον εικαστικό φωτισμό θα προχωρήσει σε επεμβάσεις δημιουργικού φωτισμού στον δημόσιο χώρο της πόλης οι οποίες και αυτές με τη σειρά αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα των πολιτών στο κέντρο της πόλης.
Τέλος όπως πέρσι έτσι και φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων στην αλλαγή του χρόνου, το οποίο θα γίνει με χορηγία από το ΕΒΕΘ.
Ένα ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων στην πλατεία Αριστοτέλους
Φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης επιθυμεί τα μικρά παιδιά να βρίσκονται στο επίκεντρο και γι αυτό εκτός από το σπιτάκι του Αι Βασίλη θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους και ένα κλειστό θεματικό πάρκο το οποίο θα έχει ως θεματική την Εποχή των Παγετώνων. Πρόκειται για ένα χώρο περίπου 100 τ.μ. ο οποίος θα είναι κλειστός και με ελεύθερη είσοδο για το μικρούς και μεγάλους. Στο θεματικό πάρκο θα μπορεί να δει κανείς ζώα από την παλαιολιθική εποχή, όπως μαμούθ, μαιχαρόδοντα, τριχωτό ρινόκερο και ελάφι στο φυσικό τους μεγέθους. Παράλληλα θα τοποθετηθούν και άνθρωπο των σπηλαίων ενώ θα υπάρχουν και πίνακες με κείμενα προκειμένου το πάρκο εκτός από ψυχαγωγικό να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Τρεις μεγάλες συναυλίες θα δώσουν ρυθμού στις εορταστικές εκδηλώσεις
Φέτος μετά από αρκετά χρόνια στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, δίνοντας έτσι ένα διαφορετικό ρυθμό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας έτσι περισσότερους πολίτες για να τονωθεί και η αγορά της πόλης.
Την αρχή θα κάνουν οι ΟNIRAMA οι οποίοι θα ξεσηκώσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης, στην έναρξη της εορταστικής περιόδου στις 30 Νοεμβρίου.
Τη σκυτάλη θα πάρουν η ΜΟΥSA, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και η μπάντα του Βαφοπούλειου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ενώ το μουσικό κομμάτι των εκδηλώσεων θα κλείσουν οι Imam Baildi την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος και οι δραστηριότητες, ο σχεδιασμός των οποίων ξεκίνησε το καλοκαίρι, θα κοστίσει 150.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τα ταμεία του δήμου.
Την ευθύνη για την υλοποίηση του σχεδιασμού για τον εορταστικό διάκοσμο και τις εορταστικές εκδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έχουν αναλάβει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας και ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.
“Πληγή” για τη διοίκηση Μπουτάρη ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος
Aπό την πρώτη χρονιά της θητείας της στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος της πόλης αποτελούσε βραχνά για τη διοίκηση Μπουτάρη.
Κάθε χρόνο το επιτελείο του δημάρχου προσπαθούσε να παρουσιάσει κάτι το ξεχωριστό, αλλά το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών.
Πέρσι τον στολισμό της πόλης ανέλαβε ο αρχιτέκτων και σκηνογράφος, Απόστολος Βέττας, οι εμπνεύσεις του οποίου προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, με πολλούς να σχολιάζουν πως ο στολισμός δεν θύμιζε Χριστούγεννα, ενώ άλλους να κάνουν λόγο για ένα διαφορετικό διάκοσμο με ιδιαίτερους συμβολισμούς, ο οποίος δεν θύμιζε σε τίποτα τις κακόγουστες επιλογές του παρελθόντος.
Τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια; Ποιος θα ξεχάσει το 2011 όταν ο δήμος αποφάσισε να τοποθετήσει στο Θερμαϊκό ένα πλωτό δέντρο; Πρωτότυπη ιδέα ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα υπολόγιζαν οι διοργανωτές, καθώς το δέντρο βούλιαξε και μετατράπηκε σε ανέκδοτο.
Το 2014 στην κεντρική πλατεία Αριστοτέλους στήθηκε ένα χριστουγεννιάτικο δάσος, ωστόσο, όσοι περίμεναν κάτι περισσότερο από αυτό, έψαχναν μάταια.
Το 2015 ο δήμος Θεσσαλονίκης ανέθεσε το στολισμό στο κέντρο της πόλης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό καθώς δεν ήταν λίγοι όσοι είπαν ότι ο στολισμός άγγιξε τα όρια του κιτς.
Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Με την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων, η διοίκηση του δήμου ευελπιστεί φέτος να βρει τη χρυσή τομή και να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- μετά από αρκετά χρόνια “φαγούρας”- το θέμα "εορταστικός στολισμός στην πόλη".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com