Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

MekaMon: Ρομπότ για παιχνίδια που συνδυάζει επαυξημένη πραγματικότητα και τεχνητή νοημοσύνη

Δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) και τεχνητής νοημοσύνης συνδυάζει το ρομπότ MekaMon- ένα πραγματικό gaming ρομπότ, το οποίο φιλοδοξεί να μετατρέψει το σαλόνι του χρήστη σε «πεδίο μάχης» (με την καλή έννοια).


Όπως αναφέρει το Reuters, η κατασκευάστρια εταιρεία, Reach Robotics, υποστηρίζει πως πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά.
«Το MekaMon είναι το πρώτο gaming robot στον κόσμο, οπότε είναι ένα ρομπότ που μπορείς να ελέγχεις από το smartphone ή το tablet σου. Σκεφτείτε το ως χαρακτήρα βιντεοπαιχνιδιού στην πραγματική ζωή, το προσωπικό σας ρομπότ, και μετά μπορείτε να το πάρετε σε διαφορετικά είδη παιχνιδιών, όπως παιχνίδια όπου μάχεστε εναντίον άλλων, παιχνίδια όπου παίζετε εναντίον εικονικών χαρακτήρων χρησιμοποιώντας εικονική πραγματικότητα, ή απλά παίζοντας με το ίδιο το ρομπότ» λέει ο Σίλας Αντεκούνλε, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Τέσσερις αισθητήρες υπερύθρων και μια σύνδεση Bluetooth με το smartphone επιτρέπουν στο MekaMon να παρακολουθεί αντιπάλους του στον πραγματικό κόσμο όταν βρίσκεται σε «κατάσταση μάχης» (battle mode). Ωστόσο, ακόμα και αν δεν υπάρχει εχθρός, δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς το Arcade Mode βάζει το MekaMon στο επίκεντρο κλασικών παιχνιδιών τα οποία έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα του ρομπότ, από έναν μεγάλο κατάλογο, για όση ώρα κρατά η μπαταρία του (περίπου μιάμιση ώρα).
«Πώς διασφαλίζουμε πως η single player εμπειρία είναι και αυτή καλή; Από τη στιγμή που έχουμε όλοι ένα smartphone στην τσέπη μας, γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε για να πάμε το ρομπότ σε έναν εικονικό κόσμο; Και αυτή ήταν η στιγμή που σκεφτήκαμε ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος να δημιουργήσουμε μια εμπειρία single player η οποία θα είναι ελκυστική για τους χρήστες» λέει ο Αντεκούνλε.
Ο αρθρωτός σχεδιασμός του ρομπότ περιλαμβάνει αποσπάσιμα πόδια με μεγάλο εύρος κινήσεων, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών. «Θα κυκλοφορήσουμε add-ons μέσα στο επόμενο έτος, τα οποία θα σας επιτρέπουν να αλλάξετε τη συμπεριφορά του MekaMon και όλου του σχεδίου, προσαρμόζοντάς τα στο δικό σας, προσωπικό στυλ» προσθέτει ο Αντεκούνλε. Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία οραματίζεται «πρωταθλήματα» όπου οι παίκτες θα αναμετριούνται μεταξύ τους στον ίδιο χώρο ή από τελείως διαφορετικά σημεία του κόσμου- με κόστος γύρω στα 300 δολάρια.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com