Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

DBRS: Στο "CCC" η αξιολόγηση της Ελλάδας - "θετικές" οι προοπτικές

Την αξιολόγηση "CCC" για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης DBRS, αναβαθμίζοντας μάλιστα τις προοπτικές από "σταθερές" σε "θετικές".

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας έχουν συμβάλει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, η οποία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη. Η γ' αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, για να ανοίξει ο δρόμος των συζητήσεων που θα αφορούν τη μελλοντική στήριξη της χώρας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, αλλά και για την ελάφρυνση του χρέους, αναφέρεται στο report της DBRS.
Η αξιολόγηση "CCC" αποτυπώνει, σύμφωνα με τον οίκο, το υψηλό χρέος της Ελλάδας, αλλά και την πρόκληση τόσο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και των διεθνών πιστωτών της να θέσουν αυτό το χρέος σε ένα βιώσιμο μονοπάτι μείωσης. Η ποιότητα της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών έχει βελτιωθεί από την προηγούμενη μελέτη, ωστόσο παραμένει υψηλός ο κίνδυνος των "κόκκινων" δανείων που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους. Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά ότι τα αποτελέσματα των stress tests αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2018 και να είναι διαχειρίσιμα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com