Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΗ: Δεν θα αυξηθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίησή της για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την καταβολή 360 εκατ. ευρώ για τις δαπάνες που έχει καταβάλει η επιχείρηση για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.


«Η ΔΕΗ  εκφράζει την ικανοποίηση της για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για την καταβολή, εφάπαξ, του μέρους του ποσού που γνωμοδότησε η ΡΑΕ έναντι της συνολικής οφειλής από τις δαπάνες που έχει καταβάλει η ΔΕΗ  για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) τα προηγούμενα χρόνια, πράγμα που αποτελεί μια δίκαια και αποφασιστικής σημασίας παρέμβαση», σχολιάζει η επιχείρηση με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα.
«Προφανώς μετά από αυτό δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του κονδυλίου των ΥΚΩ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών. Γενικότερα η καταβολή των ΥΚΩ από το Δημόσιο αποτελεί θέση της ΔΕΗ  δεδομένου ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες κοινωνικής και εθνικής σημασίας πρέπει να τις επωμίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός και όχι οι καταναλωτές. Εκφράζουμε την προσδοκία ότι η παρούσα ενέργεια θα έχει ανάλογη συνέχεια ώστε να υπάρξει ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος.
Η ΔΕΗ  θα αξιοποιήσει αυτή τη ρευστότητα με το βέλτιστο τρόπο ώστε να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή μόχλευση για τα οικονομικά της. Η ΔΕΗ  ευχαριστεί θερμά την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για τις αποφάσεις αυτές, που καταδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για τους πολίτες αλλά και για την Επιχείρηση» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com