Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Κεντροαριστερά: «Κλείδωσε» το αποτέλεσμα - Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης στον β’ γύρο

Σε δεύτερο γύρο, στον οποίο θα αναμετρηθούν η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα κριθεί ποιος θα αναδειχθεί επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.


Με καταμετρημένες περίπου 163.000 ψήφους η κ. Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 42,9% και ο κ. Ανδρουλάκης 25,5%.
Ακολουθούν ο Γιώργος Καμίνης με 13,4% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 9,3%.
Στις κάλπες προσήλθαν περίπου 210.000 άτομα.
Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όλοι οι συνυποψήφιοι της κ. Γεννηματά, πλην του κ. Ανδρουλάκη που αναμένει τα τελικά αποτελέσματα, είχαν επικοινωνήσει πριν από τα μεσάνυχτα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για να τη συγχαρούν.
Συγχαρητήρια σε Φ. Γεννηματά - Ν. Ανδρουλάκη από τους συνυποψήφιούς τους
Τα συγχαρητήριά τους στη Φώφη Γεννηματά, για την επικράτησή της στον πρώτο γύρο, αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θα είναι ο αντίπαλος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο, έδωσαν οι Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ραγκούσης.
Αργά μετά τα μεσάνυχτα ο Γιώργος Καμίνης συνεχάρη όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη καθώς και τον Νίκο Αλιβιζάτο για τη διεξαγωγή της διαδικασίας της ψηφοφορίας. «Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καμίνης.
Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τις ευχαριστίες στους προοδευτικούς πολίτες «που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα», τόνισε.
Τη νικήτρια του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, συνεχάρη ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σε δήλωσή του τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».
«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία», συμπλήρωσε ο ίδιος και συνέχισε: «Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας». Ο κ. Θεοδωράκης ευχαρίστησε επίσης τους πολίτες που τον στήριξαν.
«Νίκησε η Παράταξη» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης επισημαίνοντας ότι «οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας. Ο προοδευτικός κόσμος, ο οποίος στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας».
Ο κ. Μανιάτης συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.«Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη», υπογράμμισε συγχαίροντας τους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν και τον Νίκο Αλιβιζάτο για την άψογη διαδικασία της ψηφοφορίας. «Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης», κατέληξε ο κ. Μανιάτης .
Τα συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση έδωσε ο Γιάννης Ραγκούσης. «Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις», τόνισε ευχαριστώντας όσους τον ψήφισαν.
Νωρίτερα, ανακοινώνοντας πως περισσότεροι από 200.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό «ότι ο κόσμος έδειξε πως θέλει να υπάρχει αυτή η παράταξη».
«Ο κόσμος θέλει κάτι ανάμεσα στη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, που να μην ταυτίζεται ούτε με τη συντηρητική παράταξη, ούτε με τη στασιμότητα της σημερινής κυβέρνησης», συμπλήρωσε. Τόνισε, δε, ότι η συμμετοχή είναι «απάντηση σε όσους ειρωνεύονταν αυτήν την προσπάθεια».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com