Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Τους προσέλαβαν, τους πληρώνουν, αλλά χωρίς να τους πουν τι θα κάνουν!

Την απίστευτη περιγραφή της πραγματικότητας για τα περίφημα Κέντρα Κοινότητας, ένα νεοσύστατο θεσμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  άκουσε από τα χείλη της κ. Μερόπης Τσούφα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ιωαννίνων, η αναπληρώτρια υπουργός Πρόνοιας κ. Θεανώ Φωτίου. 

"Οι υπάλληλοι βρίσκονταν εκεί, το Κέντρο είχε εξοπλιστεί με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές, ήταν σε περιοχή προσβάσιμη για τους πολίτες του δήμου. Ουσιαστικά, όμως, ήταν ένα μη λειτουργικό κέντρο κοινότητας" είπε η κ  Τζούφη αιφνιδιάζοντας την υπουργό η οποία δεν έδειχνε να έχει ιδέα για το τι θα επακολουθούσε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης. 
Συνεχίζοντας με απόλυτη ειλικρίνεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Κέντρο Κοινότητας Ιωαννίνων ενημερώθηκε, από τους εργαζόμενους ότι τα θέματα που τους απασχολούσαν για να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ήταν κυρίως "ότι ζητούσαν να επιταχυνθεί η διαδικασία της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσής τους, τι ακριβώς πρέπει να κάνουν, αλλά και για τον συνολικότερο σχεδιασμό". Επίσης, έθεσαν το θέμα ότι "δεν είχαν καταγραφεί στο μητρώο του εθνικού μηχανισμού οι δημόσιοι και οι ιδιωτικοί φορείς, κυρίως σε τοπικό επίπεδο, ώστε να υπάρχει αυτή η δυνατότητα της άμεσης σύνδεσης και της ενημέρωσης των πολιτών". 
Η κ. Τζούφη ενημέρωσε την αρμόδια υπουργό ότι πρόταση των εργαζομένων είναι να υπάρξουν κάποιες εξωστρεφείς δράσεις είτε κεντρικά είτε τοπικά ώστε να αναδειχθεί η λειτουργία αυτών των Κέντρων ως πεδίο παροχής αυτών των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας όσα της είπαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι "ουσιαστικά  μπαίνουν μέσα οι πολίτες που τυχαία περνούν απέξω". 
Απαντώντας στα όσα είπε η βουλευτής η υπουργός δεν έκρυψε την ενόχλησή της. "Κυρία Τζούφη, καταλαβαίνω ότι η επιμέλειά σας, δηλαδή το γεγονός ότι ως Βουλευτής επιτελείτε το καθήκον σας, ελέγχετε τις δομές που ιδρύουμε, βλέπετε τα προβλήματα κ.λπ., σας οδηγεί σε ορισμένες σκέψεις, ότι ίσως αυτή τη στιγμή τα Κέντρα Κοινότητας βρίσκονται σε μια κατάσταση που δεν λειτουργούν, δεν ξέρουν τι κάνουν κ.λπ., κ.λπ. Δεν είναι αλήθεια αυτό" είπε η κ. Φωτίου. 
Στη συνέχεια συνέστησε λίγη υπομονή και επισήμανε ότι είναι ήδη μεγάλο κατόρθωμα ότι λειτουργούν 140 Κέντρα Κοινότητας,  όταν, όπως είπε,  αυτή η ιστορία έχει ξεκινήσει από το 2015 και έχουμε ψηφίσει τα σχετικά μέτρα από τον Δεκέμβριο του 2015. 
Επί της ουσίας του θέματος δηλαδή ότι έχουν προσληφθεί εργαζόμενοι οι οποίοι δεν έχουν ακόμα εκπαιδευτεί ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες η κ. Φωτίου είπε ότι "σκοπεύουμε, πλέον, τα σεμινάρια να τα κάνουμε σε περιφερειακό επίπεδο, γιατί μέχρι σήμερα τα κάναμε ή σε έναν Δήμο ή τους φέρναμε όλους εδώ στο ΕΚΔΔΑ. Άρα, θα προχωρήσουμε τώρα και θα φτιάξουμε και έναν οδηγό, ο οποίος θα μπορεί να γίνεται κατευθείαν τηλεπικοινωνιακά, δηλαδή θα τους λέει ακριβώς τα βήματα που πρέπει να κάνουν και στη χρήση των εργαλείων, αλλά και περαιτέρω θα τα βλέπουν σε οθόνη μήπως αυτό βοηθάει καλύτερα". 
Η ίδια ανέφερε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρχουν 250 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την χώρα "με διαφορετικές ταχύτητες".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com