Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος του τέως δημάρχου Καλαμαριάς

Με νέα κατηγορία βρίσκεται αντιμέτωπος ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για αδήλωτα εισοδήματα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ.


Αυτή τη φορά διώκεται για συνέργεια σε απάτη, με επίκεντρο δημοτική επιχείρηση που διαχειριζόταν τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς την περίοδο 2003-2010, διάστημα κατά το οποίο ο Χρ. Οικονομίδης καθόταν στο δημαρχιακό θώκο της Καλαμαριάς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα που ξεκίνησε το ΣΔΟΕ και ολοκλήρωσαν επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, τη συγκεκριμένη περίοδο η δημοτική επιχείρηση εισέπραξε συνδρομές από γονείς, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε 750.000 ευρώ, για υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν, με δεδομένο ότι ο Δήμος είχε επιδοτηθεί με σχεδόν 2 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Σύμφωνα με το πόρισμα, που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, οι καταβαλλόμενες συνδρομές υποτίθεται ότι αφορούσαν υπηρεσίες φύλαξης, δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων σε Σχολές Γονέων κά. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γονείς, εν αγνοία τους πλήρωσαν τις συνδρομές, ενώ οι ελεγκτές πέρασαν από «κόσκινο» πρόχειρες αποδείξεις που εκδόθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις για τις παραπάνω υπηρεσίες.
Μελετώντας το πόρισμα των ελεγκτικών Αρχών, ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε την άσκηση ποινικών διώξεων, σε βαθμό κακουργήματος, κατά περίπτωση, για τις πράξεις της απάτης σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απάτης σε βάρος των γονέων, της ηθικής αυτουργίας στα δύο προηγούμενα αδικήματα, όπως επίσης για συνέργεια στην απάτη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com