Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Στα σκαριά νέα εμβόλιμη εκκαθάριση 4.000 αιτήσεων για κύριες συντάξεις

Άλλη μία "εμβόλιμη" εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων κύριων συντάξεων ετοιμάζει το Υπ. Εργασίας και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η εκκαθάριση αυτή θα αφορά επιπλέον 4.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης, όπως ακριβώς συνέβη και πριν περίπου δέκα μέρες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προετοιμασία, σε τεχνικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο, για την απονομή των παραπάνω συντάξεων, πέραν όσων έχουν ήδη προγραμματισθεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο, θα "τρέξει" μεταξύ των τελευταίων ημερών του Νοεμβρίου και του α΄ δεκαήμερου του Δεκεμβρίου.
Σε αυτήν την περίπτωση η απονομή των νέων συντάξεων θα γίνει πιθανότατα μαζί με την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου, η οποία  όπως κάθε χρόνο μετά το 2013 έτσι και φέτος θα γίνει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Η δρομολόγηση ακόμα ενός "εμβόλιμου" πακέτου απονομής νέων κύριων συντάξεων κρίθηκε αναγκαία από στελέχη του Υπ. Εργασίας και του ΕΦΚΑ προκειμένου να μην απειληθεί ο κυβερνητικός στόχος απονομής 80.000 νέων κύριων συντάξεων έως τον Ιούνιο του 2018. 
Το κόστος της απονομής του συνολικού  πλήθους των εκκρεμών κύριων  συντάξεων φτάνει τα 750 εκατ. ευρώ, αν και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπ. Εργασίας το κατεβάζουν στα 600 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι το 20% των αιτήσεων απορρίπτει ελλείψει επαρκών δικαιολογητικών.
Προς την κατεύθυνση της έγκαιρης εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων για κύριες συντάξεις , με απόφαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ συγκρότηθηκαν ειδικές ομάδες παρακολούθησης της εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Οι ομάδες αυτές θα έχουν ως στόχο:
* Την παρακολούθηση και εκτέλεση των εργασιών σε κάθε στάδιο για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί με την υπ.αρ. 34/20-9-2017 εγκύκλιο του Ε.Φ.Κ.Α. 
* Τον έλεγχο και την επιβεβαίωση του αριθμού των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.  
* Τον έλεγχο και την επιβεβαίωση λειτουργίας των κλιμακίων, όπως ορίζονται στην απόφαση. 
* Τον έλεγχο πραγματοποίησης υπερωριακής απασχόλησης.
* Την παρακολούθηση των εργασιών θα γίνεται με επίσκεψη των μελών της ομάδας σε κάθε μία από τις δομές του ΕΦΚΑ που απονέμουν συντάξεις.
Το έργο των ομάδων παρακολούθησης θα ξεκινήσει άμεσα, θα διενεργείται σε καθημερινή βάση με προτεραιότητα στις δομές του ΕΦΚΑ που έχουν μεγάλο υπόλοιπο εκκρεμών αιτήσεων ή μικρό ποσοστό προσέγγισης των στόχων που έχουν τεθεί και θα υποβάλλει Δελτίο Ελέγχου για κάθε δομή που ελέγχεται εντός των επόμενων τριών ημερών από την πραγματοποίηση του ελέγχου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com