Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Διαρροή στοιχείων για τα νέα iPhone και άλλα προϊόντα της Apple

Λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα iPhones που ετοιμάζει η Apple, καθώς και άλλες επερχόμενες συσκευές της εταιρείας, κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ, στο πλαίσιο διαρροής.



Όπως αναφέρει το BBC, δύο ιστοσελίδες (9to5Mac και MacRumors) απέκτησαν πρόσβαση σε μια ακυκλοφόρητη (προς το παρόν) έκδοση του λειτουργικού iOS. Επίσης, υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν σε ένα iPhone X, καθώς και σε δύο νέες συσκευές iPhone 8, καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η οποία λειτουργεί τόσο ως σύστημα ταυτοποίησης, όσο και ως μέσον ψυχαγωγίας, καταγράφοντας τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη για να τις αξιοποιήσει για σκοπούς emojis.
Η εταιρεία είναι γνωστή για τις προσπάθειες που καταβάλλει για αποφυγή διαρροών σχετικά με τις συσκευές πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της, ωστόσο στη συγκεκριμένη υπόθεση κυκλοφορεί φημολογία ότι η διαρροή αυτή οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια από δυσαρεστημένο εργαζόμενο της εταιρείας. Ο Τζον Γκρούμπερ, blogger γνωστός για την κάλυψη θεμάτων που έχουν να κάνουν με την Apple, έγραψε πως τα στοιχεία αυτά ήταν ανοιχτά στο Διαδίκτυο, ωστόσο ήταν «καλυμμένα» από μακρά, δυσανάγνωστα URL.
«Κάποιος μέσα από την Apple διέρρευσε τη λίστα των URL στο 9to5Macκαι το MacRumors. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν επρόκειτο για λάθος, αλλά για μια κακόβουλη ενέργεια από κάποιον “αποστάτη” εργαζόμενο της Apple» εκτίμησε. Επίσης, το BBC αναφέρει ότι επιβεβαίωσε πως «ανώνυμη πηγή» παρείχε τα στοιχεία αυτά, με συνδέσμους προς τον κώδικα GM (Golden Master- όρος που χρησιμοποιείται από εταιρείες λογισμικού για να χαρακτηρίσει εκδόσεις προϊόντων που είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν) του iOS 11. Τα links αυτά κατέβαζαν το λογισμικό από τους servers της ίδιας της Apple.
Μεταξύ αυτών που έγιναν γνωστά περιλαμβάνεται μια αναφορά σε iPhone X (κάτι που υποδεικνύει ότι η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει ένα νέο, high-end μοντέλο), εικόνες νέου Apple Watch και ακουστικών AirPod, στοιχεία για μια διαδικασία setup για σύστημα Face ID (αναγνώριση προσώπου, ως εναλλακτική της αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος) και την εμφάνιση των Animoji- emoji που αντικατοπτρίζουν τις εκφράσεις του χρήστη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com