Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Ο κόσμος του Internet σε ένα λεπτό

Όταν το Facebook πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια, οι αναλυτές του χώρου της τεχνολογίας ανασκουμπώθηκαν και άρχισαν να μελετούν εκ νέου τον κόσμο του διαδικτύου. 


Ένα από τα πρώτα συμπεράσματα στο οποίο κατέληξαν ήταν το γεγονός πως κάθε μήνα περίπου το 25% του ανθρώπινου πληθυσμού συνδέεται με το λογαριασμό του στο facebook.
Απλοϊκή διαπίστωση είπαν κάποιοι και είχαν δίκιο μιας και είναι πάρα πολύ δύσκολο να κατανοηθεί η κλίμακα των διασυνδέσεων στο facebook. Για του λόγου το αληθές οι αναλυτές χρησιμοποίησαν ένα αναλογικό παράδειγμα για να δείξουν το μέγεθος, το βάθος και τη σημασία του διαδικτυακού κόσμου, όπως αυτός διαμορφώνεται στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο. Φανταστείτε λοιπόν ένα στάδιο 50.000 θέσεων και πολλαπλασιάστε αυτό το νούμερο με το συντελεστή 40.000 και αυτός είναι ο αριθμός των διαφορετικών ατόμων που συνδέονται στο Facebook κάθε μήνα σε όλο τον κόσμο.
Η κλίμακα του διαδικτύου είναι τόσο μεγάλη, που δεν έχει νόημα να βλέπεις τις πληροφορίες σε μηνιαία βάση ή ακόμα και να χρησιμοποιείς καθημερινά στοιχεία.
Σύμφωνα με το Wοrld Economic Forum, μέσα σε ένα λεπτό στο Internet το 2017 συμβαίνουν τα εξής: 900.000 συνδέσεις στο Facebook, μεταφορά 16 εκατομμυρίων μηνυμάτων κειμένου, παρακολούθηση 4,1 εκατομμυρίων βίντεο, κατέβασμα 342.000 apps, ανέβασμα 46.000 posts στο Instagram, αποστολή 452.200 Tweets, ανέβασμα 990.000 swipes στο Tinder, αποστολή 156 εκατομμυρίων emails, 40.000 ώρες ακρόασης στο Spotify, χρήση 50 συσκευών υπηρεσιών φωνής της Amazon, δημιουργία 120 νέων λογαριασμών στο Linkendin, αποστολή 15.000 μηνυμάτων μέσω messenger, δημιουργία 1,8 εκατομμυρίων Snaps, δαπάνη ύψους 751.522 δολαρίων στο on line εμπόριο, παρακολούθηση 70.017 ωρών στο Netflix, 3,5 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google.
Τα κοινωνικά δίκτυα
Όπως τονίζεται από τους ειδικούς, σε ένα σύμπαν κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης, όπου δεν υπάρχουν εμπόδια στην είσοδο και σχεδόν είναι απεριόριστος ο ανταγωνισμός, το παιχνίδι της παραγωγής περιεχομένου έχει σκληρύνει και κορυφώνεται γύρω από την άποψη πως ο «νικητής τα παίρνει όλα». Δεδομένου ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τον χρόνο να εξετάσουν τα 452.200 tweets που αποστέλλονται κάθε λεπτό, αυτός που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή μπαίνει και στο στόχαστρο των επικεφαλής των εμπορικών τμημάτων.
Με βάση τους αριθμούς, ο πληθυσμός της Γης υπολογίζεται στα 7,476 δισεκατομμύρια με το 54% αυτών να είναι κάτοικοι πόλεων, οι χρήστες Ίντερνετ υπολογίζονται στα 3,773 δισεκατομμύρια που αντιστοιχούν στο 50% του πληθυσμού συνολικά, οι δραστήριοι χρήστες κοινωνικών δικτύων υπολογίζονται στα 2,789 δισεκατομμύρια δηλαδή στο 37% του πληθυσμού, οι μοναδιαίοι χρήστες κινητής τηλεφωνίας φτάνουν τα 4,917 δισεκατομμύρια ή αλλιώς στο 66% του πληθυσμού και οι ενεργοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων μέσω κινητής τηλεφωνίας ανέρχονται στα 2,549 δισεκατομμύρια χρήστες ή αλλιώς στο 34% του πληθυσμού.
Το Linkedin
Η ταχύτητα με την οποία ο κόσμος του διαδικτύου εξελίσσεται και διευρύνεται αντικατοπτρίζεται στο παράδειγμα του Linkedin. Όπως λένε οι αναλυτές, είναι σχεδόν κωμικό το γεγονός ότι η έκδοση του World Economic Forum το 2008 παρέθετε το LinkedIn ως ένα «δίκτυο δικτύων».
Από τότε μέχρι το LinkedIn μετρά ένα εύρος 500 εκατομμυρίων επαγγελματιών και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά αποκτήματα.
Αναφορικά με την επιρροή που ασκούν στους χρήστες τα κοινωνικά δίκτυα, αποδεικνύεται από τα πρόσφατα στοιχεία που δείχνουν πως περισσότεροι άνθρωποι κατέχουν συσκευή κινητής από οδοντόβουρτσα, το Facebook είναι η μεγαλύτερη «χώρα» στον κόσμο, οι παππούδες είναι η μεγαλύτερη σε ανάπτυξη ομάδα χρηστών στο Twitter, τρεις φορές περισσότερη προτίμηση δείχνουν οι χρήστες στο Infographic σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο τύπο περιεχομένου, η χρήση video στο you tube θα κυριαρχήσει το 2018 κατά τη χρήση του κινητού.       
 
website counter
friend finderplentyoffish.com