Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Citigroup: Κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες από τις απαιτήσεις του ΔΝΤ

Στις πιέσεις του ΔΝΤ για νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (AQR)  αναφέρεται σε note η Citigroup.

Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα, οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες θα αποτελέσουν μέρος της επόμενης αξιολόγησης, όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. Όπως τόνισε, η ποιότητα του τραπεζικού τομέα αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος, αν και υπογράμμισε ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές είναι το πρωταρχικό ζήτημα όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Το ΔΝΤ εκτίμησε τον Ιούλιο ότι οι ελληνικές τράπεζες ενδέχεται να χρειαστούν νέα κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ., όπως υπενθυμίζει η Citi.
H αμερικάνικη τράπεζα σχολιάζει ότι ένα νέο AQR θα μπορούσε να εκθέσει τις ελληνικές τράπεζες σε αυξημένη πίεση, καθώς εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από τα capital controls και την έλλειψη εισροών καταθέσεων.
Όπως προειδοποιεί, το ΔΝΤ δεν πρόκειται να αλλάξει την στάση του όσο παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα και θα επιμείνει στην νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έτσι ώστε να διασφαλίσει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com