Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Υπουργικό συμβούλιο: Συμφωνία για τρέξιμο προαπαιτούμενων -τα νομοσχέδια που εγκρίθηκαν

Σε μία εφ' όλης της πολιτικής ατζέντας συζήτηση προχώρησε το υπουργικό συμβούλιο, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει στους υπουργούς του, όταν έκλεισαν οι κάμερες, ότι πρέπει να υπάρξει ένας σωστός τρόπος οργάνωσης και συντονισμού για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα έως το Νοέμβριο. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε να υπάρχουν πράξεις που υλοποιούνται εβδομάδα-εβδομάδα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης θα φέρει την τελική διαπραγμάτευση για έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, έγινε ενημέρωση για το τελευταίο ΚΥΣΟΙΠ από τον Γιάννη Δραγασάκη καθώς και από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για την απορρύπανση, ο οποίος δήλωσε ότι "δεν θα τα παρατήσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η απορρύπανση". Το λόγο έλαβε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μίλησε για το πρόσφατο Eurogroup, λέγοντας ότι το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό και όχι αυτό που αποτυπώθηκε σε μερίδα των ΜΜΕ, πως όλοι τόνισαν την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση, πως δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων και πως "πρέπει να δουλέψουμε όλοι σκληρά για να είμαστε έτοιμοι".
Το υπουργικό απασχόλησε και η ανάδειξη του νέου Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Πέππα.
Στο μεταξύ εγκρίθηκαν για κατάθεση από το υπουργικό τα εξής νομοσχέδια:
1. Ταυτότητα φύλου υπ. Δικαιοσύνης
2. Οδηγία ΥΠΟΙΚ για ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων
3. Ινστιτούτο Βενετίας από ΥΠΕΞ
4. Νωπά προϊόντα από υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
 
website counter
friend finderplentyoffish.com