Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Παρατείνεται μέχρι τέλος του 2019 το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 εξασφαλίζεται η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σύμφωνα με το άρθρο 153 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών ν. 4483/2017.
Στο συγκεκριμένο άρθρο εκτός από την παράταση μέχρι το 2019, προβλέπεται η οικονομική βιωσιμότητα του Προγράμματος μέσω συγκεκριμένων κωδικών.


Για το προσωπικό επισημαίνεται ότι «οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, παρατείνονται από τη λήξη τους μέχρι τις 31.12.2019».
Η ΚΕΔΕ πάντως ξεκαθαρίζει ότι η ρύθμιση δεν ικανοποιεί τους εργαζόμενους καθώς διεκδικούν την μόνιμη και σταθερή εργασία. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση από τα συναρμόδια υπουργεία προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Γ. Πατούλης σχολίασε πως «είναι μεν θετική εξέλιξη η παράταση του προγράμματος μέχρι το 2019, αλλά είναι αναγκαία η εξασφάλιση της οριστικής βιωσιμότητάς του και η μόνιμη τακτοποίηση του υφιστάμενου εξειδικευμένου προσωπικού μέσα από κοινά συμφωνημένο θεσμικό πλαίσιο».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com