Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός στο Google Street View

Τις «πύλες» του σε κάθε ενδιαφερόμενο επισκέπτη, έστω και εξ αποστάσεως, ανοίγει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, ο οποίος είναι διαθέσιμος προς περιήγηση μέσω τουGoogle Street View- χάρη σε εικόνες που κατέγραψε ο Τομάς Πεσκέτ, αστροναύτης του ΕΟΔ (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος), ο οποίος πέρασε έξι μήνες στον σταθμό ως μηχανικός πτήσης.


Η αποστολή ήταν η πρώτη στην οποία καταγράφηκαν εικόνες έξω από τη Γη για τοStreet View, και για πρώτη φορά προστέθηκαν σε αυτές τις εικόνες περιγραφές- χρήσιμες μικρές σημειώσεις που εμφανίζονται ενώ ο χρήστης εξερευνά τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και παρέχουν επιπρόσθετες πληροφορίες ή στοιχεία όπως το πού γυμνάζονται οι αστροναύτες για να παραμείνουν σε φόρμα, τι είδους φαγητό τρώνε και πού διεξάγουν τα επιστημονικά πειράματα.
Λόγω των περιορισμών της ζωής και της εργασίας στο Διάστημα, δεν ήταν δυνατή η συλλογή εικόνων για το Street View χρησιμοποιώντας τις συνήθεις μεθόδους τηςGoogle. Αντ’ αυτού, η ομάδα του Street View συνεργάστηκε με την NASA στο Διαστημικό Κέντρο Johnson στο Χιούστον, το Τέξας και το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στο Huntsville της Alabama για να σχεδιαστεί μια μέθοδος καταγραφής εικόνων χωρίς βαρύτητα χρησιμοποιώντας κάμερες DSLR και τον εξοπλισμό που έχει ήδη ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. «Ύστερα», αναφέρει ο Πεσκέτ, σε σχετικό blogpost, «τράβηξα τις εικόνες σε συνθήκες Διαστήματος και αυτές στάλθηκαν στη Γη όπου ενώθηκαν, για να παραχθούν φωτογραφίες 360 μοιρών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού».
«Λύσαμε πολλά προβλήματα πριν καταγράψουμε τις τελικές εικόνες που βλέπετε σήμερα στο Street View. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός φέρει τεχνικό εξοπλισμό σε όλες τις επιφάνειες, με πολλά καλώδια και μια περίπλοκη διάταξη με θαλάμους. Είναι ένα πολυσύχναστο μέρος, με έξι μέλη πληρώματος που εκτελούν δραστηριότητες έρευνας και συντήρησης 12 ώρες την ημέρα. Υπάρχουν πολλά εμπόδια εκεί, και είχαμε περιορισμένο χρόνο για να καταγράψουμε τις εικόνες, οπότε έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι η προσέγγισή μας θα λειτουργούσε. Και υπάρχει και αυτό το πράγμα που λέγεται μηδενική βαρύτητα» τονίζει ο αστροναύτης.
Η Google προέβη σε αυτό το βήμα με αφορμή τα 10α γενέθλια του Google Street View αυτό το καλοκαίρι, δίνοντας σε χρήστες από όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε προβολή 360 μοιρών στο «φυλάκιο» αυτό της ανθρωπότητας στο διάστημα.
«Κοιτάζοντας τη Γη από πάνω, σκέφτηκα λίγο περισσότερο το δικό μου κόσμο και ελπίζω ότι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός στο Street View να αλλάξει την οπτική σας για τον κόσμο» καταλήγει ο Πεσκέτ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com