Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Citi: Αναβαθμίζει το ελληνικό ΑΕΠ αλλά... "βλέπει" τέταρτο μνημόνιο

Στο 0,7% από 0,3% αναβαθμίζει η Citi την πρόβλεψή της για την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ φέτος, ενώ ανοδικά αναθεωρεί και την εκτίμηση για το ΑΕΠ του 2018, εκτιμώντας πλέον πως θα αγγίξει το 1,1% από το 1% πριν. 


Όπως επισημαίνει η αμερικάνικη τράπεζα, η οικονομική δραστηριότητα βελτιώνεται, εν μέρει λόγω καλύτερου διεθνούς κλίματος, αλλά και λόγω της σταθεροποίησης της εμπιστοσύνης μετά την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και της αύξησης στις τουριστικές αφίξεις τον Απρίλιο και το Μάιο.
Η Citi εκτιμά ότι οι τάσεις αυτές αναμένεται να διατηρηθούν και το δεύτερο εξάμηνο και για αυτό τον λόγο προχωρά στην αναβάθμιση του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,4%.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η αβεβαιότητα σχετικά με το τέλος του προγράμματος διάσωσης στα μέσα του 2018 θα εμποδίσει πιθανότατα την άνοδο του ΑΕΠ, καθώς η περιορισμένη εγχώρια ρευστότητα και τα capital controls θα εμποδίσουν την ανάπτυξη.
Όπως καταλήγει η Citi, οι πιθανότητες ενός τέταρτου προγράμματος διάσωσης μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια παραμένουν αρκετά υψηλές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com