Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Αλ. Τσίπρας: Έκανα μεγάλα λάθη στην επιλογή ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά

«Τα χειρότερα είναι σαφέστατα πίσω μας. Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία είναι σε ανοδική φάση. Αργά αργά, αλλά ουδείς πίστευε ότι θα συμβεί και αυτό συνέβη», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian.


«Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και στο τέλος αυτό είναι που θα κριθεί», σημειώνει ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι η μεγάλη αλλαγή θα έρθει τον Αύγουστο του 2018, όταν, μετά από οκτώ χρόνια, θα βγούμε από το πρόγραμμα και τη διεθνή εποπτεία. Εξηγεί, πάντως ότι με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σήμερα, αυτό είναι κάτι που «ο μέσος Έλληνας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει».
Ακόμη, με διάθεση αυτοκριτικής, παραδέχεται: « Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο δεν είχα την εμπειρία ή την αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες. Έχω κάνει λάθη, μεγάλα λάθη (…) στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά».
Ερωτηθείς αν η σχετική του δήλωση αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Τσίπρας απαντά ότι εκείνος ήταν η σωστή επιλογή για την αρχική στρατηγική της «πολιτικής σύγκρουσης», ωστόσο απορρίπτει το σχέδιό του για παράλληλο νόμισμα, χαρακτηρίζοντάς το τόσο αόριστο «που δεν άξιζε καν να συζητηθεί».
Ο Πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι παρα το γεγονός ότι αρχικά η κυβέρνηση επέλεξε την πολιτική σύγκρουσης, ουδέποτε τέθηκε στο τραπέζι η εγκατάλειψη του ευρώ και της Ε.Ε.. «Να αφήσουμε την Ευρώπη και να πάμε πού; Σε άλλο γαλαξία;», διερωτάται. «Η Ελλάδα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Χωρίς αυτήν πώς θα ήταν η Ευρώπη; Θα έχανε ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας και της κληρονομίας της», τονίζει.
Η εφημερίδα στον υπότιτλο χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα ως τον μακροβιότερο Έλληνα πρωθυπουργό από την αρχή της κρίσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com