Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για το «αέριο του γέλιου»

Παρέμβαση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Ελευθέριος Μιχαηλίδης προκάλεσαν οι περιπτώσεις διακίνησης του λεγόμενου «αερίου του γέλιου».


Ο κ. Μιχαηλίδης, με έγγραφη παραγγελία που απέστειλε προς όλες τις εισαγγελίες πρωτοδικών της εφετειακής περιφέρειας Θεσσαλονίκης (Κεντρική Μακεδονία), ζητεί από την Αστυνομία να εντείνει τους ελέγχους για τυχόν διακίνηση του «αέριου του γέλιου».
Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις κατά τους ελέγχους θα πρέπει να εφαρμοστούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
Η χρήση του πρωτοξειδίου του αζώτου ή «αέριου του γέλιου» φαίνεται ότι κάνει θραύση σε πολλούς νέους κυρίως σε δημοφιλή ελληνικά νησιά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κέρκυρα, οι τοπικές αστυνομικές αρχές κατέσχεσαν τα τελευταία 24ωρα, 2.437 μεταλλικές αμπούλες που περιείχαν «αέριο του γέλιου», ενώ συνελήφθησαν τέσσερις Κερκυραίοι και δύο αλλοδαποί -κατά περίπτωση ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι λειτουργίας καφέ και μπαρ- για παράνομη πώληση του συγκεκριμένου αερίου.
Η χρήση του παραπάνω φθηνού «ναρκωτικού» γίνεται με μπαλόνι, έχει γλυκιά γεύση και μυρωδιά, ενώ προκαλεί ευφορία στους χρήστες.
Από ειδικούς έχει ενοχοποιηθεί για αρκετούς θανάτους στη Βρετανία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com