Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Βουλή: Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση επί του ν/σ για την τηλεοπτική διαφήμιση

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την τηλεοπτική διαφήμιση.


«Είναι ενοχλητικός ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι προχωρούν σε ένα ξέπλυμα του φασισμού και είναι ανησυχητική για τη δημοκρατία μας αυτή η ρητορική εναντίον πότε της κυβερνώσας παράταξης και πότε του ΚΚΕ», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σχολιάζοντας τις επικρίσεις σε βάρος όχι μόνο του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει στη Βουλή αλλά της κυβέρνησης γενικότερα για «προσπάθεια χειραγώγησης των Μέσων» και τις επικρίσεις ότι η κυβέρνηση θέλει «να γίνει η χώρα Σοβιετία».
«Ακούμε εδώ ότι η κυβέρνηση θέλει να χειραγωγήσει τα Μέσα και θέλω να θέσω το ερώτημα: Το "Σκάι" σήμερα ποιος τον χειραγωγεί, ρε παιδιά, και την ημέρα που βγαίνει η χώρα στις αγορές, μιλάει για το επίδομα σφραγίδας; Μήπως τον χειραγωγεί αυτός που του παίρνει καμιά 30ριά τοις εκατό επιστροφές; Και φοβάται μήπως διά του νομοσχεδίου αυτού σταματήσει να του τα παίρνει, και ξεκινάει μια τέτοια τύπου πολεμική; Κάνω μια υπόθεση εργασίας. Πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι εύκολα διαψεύσιμη. Διότι είναι τα κομμάτια του παζλ ανατριχιαστικώς ταιριαστά μεταξύ τους. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια», είπε.
Ο υπουργός απάντησε και στα επικριτικά σχόλια για την έξοδο στις αγορές. «Εμείς δεν θα αρχίσουμε να μιλάμε για success story και να κρύβουμε τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας κάτω από το χαλί. Και εδώ συνίσταται η διαφορά μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. Δεν είναι η αγάπη μας η… κρυφή για τον τέως βασιλέα, ή η εμμονή μας να επαναλαμβάνουμε τη ρήση περί ανελεύθερης αριστεράς και τη ρήση ότι η αριστερά είναι ο εχθρός της ελευθερίας, μόνο η διαφορά μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Η αριστερά κοιτάει την πραγματική οικονομία. Δεν υποτάσσει την πραγματική οικονομία, την απασχόληση, την κοινωνική προστασία στο στόχο να βγούμε στις αγορές έστω και πέτσινα όπως έγινε το 2014», είπε ο Νίκος Παππάς.
«Εξέδωσε ένα ομόλογο ο κ. Σαμαράς, μετά από λίγο η τιμή αυτού του ομολόγου ανέβηκε, η οικονομία την περίοδο του κ. Σαμαρά έχασε 250.000 θέσεις εργασίας, όταν εκδώσαμε το ομόλογο ήμασταν στο 27,2% ανεργία και τώρα είμαστε στο 21,6%. Αυτή είναι η διαφορά, τώρα υπάρχει κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, τώρα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση των ανθρώπων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βεβαίως βγαίνουμε και στις αγορές, αλλά δεν υποτάσσουμε όλους τους υπόλοιπους στόχους στην αποθέωση των αγορών, καθιστώντας και τις αγορές τον υπέρτατο κριτή της οικονομικής πολιτικής, διότι όλη η άλλη ατζέντα δεν είχε θέση στο μπλοκάκι του κ. Σαμαρά. Η διαχείριση μιας κάλπικης εξόδου στις αγορές ήταν, και το τι γινόταν στην κοινωνία ήταν κρυμμένο κάτω από το χαλί» πρόσθεσε.
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σχολίασε την κριτική στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ένα μήνυμα προς την ηγεσία της ΝΔ: «Είναι ενοχλητικός ο τρόπος με τον οποίο ορισμένοι προχωρούν σε ένα ξέπλυμα του φασισμού. Το ανησυχητικό είναι ότι γίνεται συστηματικά αυτή η δουλειά. Και κάθε φορά που ανοίγουν το στόμα τους δεν παραλείπουν να πετάξουν και μια βολή είτε προς την κυβερνώσα παράταξη είτε προς το ΚΚΕ περί Σοβιετίας κ.λπ. Αυτό είναι το ανησυχητικό για τη δημοκρατία μας που είναι και εκτός της συμφωνίας κυρίων που μπορεί να κάνει τη δημοκρατία μας λειτουργική. Αυτή είναι η επισήμανση την οποία πρέπει η ηγεσία της ΝΔ να την λάβει σοβαρά υπόψη εκτός και αν έχει κάνει άλλες επιλογές».
Είχε προηγηθεί ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος επέμεινε ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα σχέδιο νόμου που πλήττει ευθέως την ελευθερία των συναλλαγών και το δίκαιο του ανταγωνισμού. «Είναι αλήθεια ότι αυτό το θέμα το συνέδεσα με τη στοχευμένη προσπάθεια να ελεγχθεί η ενημέρωση και η πληροφόρηση, και το συνέδεσα με ένα γενικότερο σχέδιο που κατά την κρίση μου εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποδυναμώσει τα θεσμικά αντίβαρα και να ενισχύσει την εκτελεστική εξουσία και την αυθαιρεσία της», είχε πει ο κ. Βορίδης και επέμεινε ότι «αυτές οι αντιλήψεις που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλα κόμματα της αριστεράς είναι αντιλήψεις εχθρικές στην αξία της ελευθερίας».
Ο κ. Βορίδης σχολίασε, επίσης, ότι η απάντηση σ' αυτή του την άποψη ήταν πως του έγινε υπόμνηση των νεανικών του χρόνων. «Αυτό είναι το γνωστό επιχείρημα του Κουτσόγιωργα, το "δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε"! Το βρίσκω πολύ συνεπές από την πλευρά σας, διότι έχετε εγκολπωθεί και αυτή τη λογική και τον κοινωνικοπολιτικό συσχετισμό», είχε δηλώσει ο Μάκης Βορίδης.
Πριν από τον κ. Βορίδη, η Άννα Ασημακοπούλου είχε δηλώσει ότι στόχος της κυβέρνηση ήταν και παραμένει να εφαρμόσει ένα σχέδιο καθεστωτικού τύπου για την άλωση του κράτους, απαξίωσης των θεσμών και ελέγχου των ΜΜΕ. Είπε ότι αυτό ακριβώς είναι το αντικείμενο με το οποίο είναι επιφορτισμένος ο ίδιος ο κ. Παππάς και ότι προπαγανδιστικά ενεργεί.
Η κ. Ασημακοπούλου ανέφερε ότι «ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αρνείται να αποδεχθεί πως η θέση της ΝΔ είναι η πλήρης αξιοποίηση του φάσματος και την κατηγορεί ψευδώς πως ήθελε απεριόριστο αριθμό καναλιών, την ίδια ώρα που φέρνει ένα νομοσχέδιο που παραβιάζει το Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο, με ένα και μόνο στόχο: να ελέγξει τη διαφημιστική πίτα, δηλαδή την ενημέρωση».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com