Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Εξετάσεις πιστοποίησης για τους αποφοίτους ΙΕΚ στο τέλος Σεπτεμβρίου

Τη διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης της Β’ περιόδου του 2017 για τους αποφοίτους των ΙΕΚ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ.


Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2017 και θα αφορούν τόσο τους παλαιότερους αποφοίτους ΙΕΚ όσο και - για πρώτη φορά - τους αποφοίτους των νέων ειδικοτήτων των ΙΕΚ που προβλέπονται από τον ν.4186/13.
Όπως αναφέρει το υπουργείο σε σχετική του ανακοίνωση, η πραγματοποίηση των εξετάσεων πιστοποίησης, μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα, είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που έγιναν για να δημιουργηθούν οι οδηγοί σπουδών αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης και οι αντίστοιχες ερωτήσεις εξετάσεων για τις νέες ειδικότητες, κάτι, που, όπως σημειώνει, επιτεύχθηκε με την εθελοντική συμμετοχή στελεχών και εκπαιδευτών των ΙΕΚ, των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΠΕΘ και του ΕΟΠΠΕΠ.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων των υποψηφίων καθώς και των εξετάσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com