Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Πώς το χρέος στην εφορία γίνεται τραπεζικό χρέος

Χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται οι φορολογούμενοι που καταφεύγουν στο τραπεζικό σύστημα προκειμένου να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Με την πρώτη προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης μεγάλης φετινής φορολογικής υποχρέωσης να απέχει μόλις μερικές δεκάδες ώρες, οι φορολογούμενοι βγάζουν από το πορτοφόλι τους τις πιστωτικές τους κάρτες και ετοιμάζονται να εξοφλήσουν με αυτές την εφορία.

Από το τέλος Ιουλίου έως και το τέλος Ιανουαρίου 2018 οι φορολογούμενοι καλούνται να εξοφλήσουν συνολικές φορολογικές οφειλές ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων που ανέρχεται φέτος σε 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, τον φετινό ΕΝΦΙΑ που ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ και τα τέλη κυκλοφορίας που ανέρχονται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών τουλάχιστον το 30% από αυτά τα ποσά πρόκειται να εξοφληθεί από τους φορολογούμενους μέσω πιστωτικών καρτών. Οι τράπεζες προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τους φόρους σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι διαθέτουν επαρκές πιστωτικό όριο.
Οι λόγοι για τους οποίους οι φορολογούμενοι επιλέγουν την πιστωτική κάρτα από την ρύθμιση των οφειλών στην εφορία είναι οι εξής:
-Οι δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας είναι άτοκες ενώ η πάγια ρύθμιση της εφορίας συνοδεύεται με επιτόκιο 8,76%.
-Στην περίπτωση καθυστέρησης της πληρωμής μιας δόσης επιβάλλεται προσαύξηση 15% επί της δόσης ενώ αν μείνουν δυο δόσεις απλήρωτες η ρύθμιση χάνεται.
-Αν δεν εξοφληθεί η εφορία έγκαιρα τότε η οφειλή γίνεται ληξιπρόθεσμη και ο φορολογούμενος κινδυνεύει με λήψη εναντίον του μέτρων αναγκαστικής είσπραξης. Στην περίπτωση των οφειλών προς την τράπεζα δίνεται μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών καθώς ο φορολογούμενος μπορεί να πληρώνει, εντόκως βέβαια, μόλις το 2% του μηνιαίου υπολοίπου της πιστωτικής κάρτας κάθε μήνα.
-Οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλούν όχι μόνο το σύνολο κάθε φορολογικής οφειλής αλλά και δόση φορολογικής οφειλής σε δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι μοιράζεται σε πολλές δόσεις κάθε φορολογική οφειλή επιτρέποντας στους φορολογούμενος να διαχειρίζονται με μεγαλύτερη ευχέρεια τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πληρωμή των φορολογικών οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών σε δόσεις είναι πολύ εύκολη καθώς μπορεί να γίνει και μέσω των δικτύων ιντερνετικής τραπεζικής εξυπηρέτησης των τραπεζών (web banking) και όχι μόνο μέσω των τραπεζικών γκισέ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com