Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

"Παγίδα" απώλειας των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ

Να χάσουν τις εκπτώσεις που δικαιούνται από τον ΕΝΦΙΑ κινδυνεύουν χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και ακίνητη περιουσία. Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή, προβλέπεται ότι έως το Φεβρουάριο του 2018 θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά με τις εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ όπου θα ληφθούν υπόψιν μόνο τα εισοδήματα που δήλωσαν οι φορολογούμενοι στις εμπρόθεσμες φορολογικές τους δηλώσεις, δηλαδή το αργότερο έως τις 21 Ιουλίου 

Η διάταξη κατατέθηκε καθώς χιλιάδες φορολογούμενοι προχωρούσαν στην υποβολή διορθωτικών και τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων με μειωμένα εισοδήματα, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τις εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ με βάση τα στοιχεία των τροποποιητικών δηλώσεων. Με τη διάταξη που κατατέθηκε θα λαμβάνονται υπόψιν τα στοιχεία των εμπρόθεσμων δηλώσεων και έτσι πολλοί οι οποίοι, με το αρχικό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, θα λάβουν έκπτωση από το φόρο, με νέο εκκαθαριστικό που θα εκδοθεί έως το Φεβρουάριο, θα τη χάσουν.
Υπενθυμίζεται ότι έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται νοικοκυριά με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 9000 ευρώ και πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται νοικοκυριά με ανάπηρους, καθώς και τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει και όριο στην αξία της ακίνητης περιουσίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com