Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Σεισμός 6,4 Ρίχτερ "χτύπησε" τα Δωδεκάνησα και την Τουρκία

Σεισμικές δονήσεις μεγέθους 6,4 και 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν στη 01.31 και στη 01.38 την Παρασκευή στα Δωδεκάνησα, κοντά στα τουρκικά παράλια, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε κτήρια στην Κω, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές.


Το επίκεντρο του σεισμού των 6,4 Ρίχτερ εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο περίπου 33 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω, ανοιχτά του Μπόντρουμ, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για δόνηση 6,3 Ρίχτερ.
Η δόνηση ταρακούνησε τη Ρόδο, την Κω και άλλα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, καθώς και τα τουρκικά παράλια, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, προκλήθηκε μικρό τσουνάμι.
Σε ό,τι αφορά τη δόνηση των 5,1 Ρίχτερ, το επίκεντρό της εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτμου, ανάμεσα στους Λειψούς και το Φαρμακονήσι, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για δόνηση 5,3 Ρίχτερ.
Τους δύο σεισμούς ακολούθησε δόνηση 4,6 Ρίχτερ 41 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καλύμνου, κοντά στο Φαρμακονήσι, στη 01.44, καθώς και δόνηση 4,4 Ρίχτερ 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Κω, στη 01.52.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com