Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Δ. Τζανακόπουλος: Το 2019 θα εφαρμοστούν τόσο τα μέτρα όσο και τα αντίμετρα

Ως "το πρώτο βήμα μιας στρατηγικής για την οριστική ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος" χαρακτηρίζει την έξοδο στις αγορές ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα", που δημοσιεύεται αύριο. Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει ένα βήμα πιο πέρα, προαναγγέλλοντας ότι "κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και μέχρι το τέλος του χρόνου ενδεχομένως να κάνουμε και το δεύτερο βήμα".

Διαβεβαιώνει ότι το 2019 θα εφαρμοστούν τόσο τα μέτρα όσο και τα αντίμετρα, και καταθέτει τα τρία "μέτωπα" στα οποία θα ρίξει όλες τις δυνάμεις της η κυβέρνηση:
-ανάκτηση της εμπιστοσύνης και αποδέσμευση από την ανάγκη δανεισμού από τον ΕSM
-επιτάχυνση της ανάκαμψης και ανάκτηση της εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθούς
-ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.
"Και στα τρία πεδία οι διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ είναι ευκρινείς", υπογραμμίζει.
Στο θέμα των επενδύσεων ειδικότερα, ο Δ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο για "πολύ μεγάλο" επενδυτικό ενδιαφέρον: "Οι επενδυτές ήδη έχουν αρχίσει να ανταποκρίνονται και αυτό φαίνεται από την ανάκαμψη όλων των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας (..) αυτό που προέχει τώρα είναι να αξιοποιηθεί το μομέντουμ ώστε να προσανατολιστούν τα επενδυτικά κεφάλαια σε επενδύσεις που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί το σχέδιο για τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου και έχει θέσει τόσο κλαδικές όσο και τοπικές προτεραιότητες, τις οποίες θέτει στο δημόσιο διάλογο μέσα από τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια. Για πρώτη φορά λοιπόν η χώρα πορεύεται με ένα συμπαγές αναπτυξιακό σχέδιο και όχι με κριτήριο την ενίσχυση φίλων και συνοδοιπόρων. Αυτό το βλέπουν οι επενδυτές και το αξιολογούν θετικά".
Έντονα επικριτικός προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει ότι "η Νέα Δημοκρατία μετά τις 15 Ιουνίου αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το καταστροφολογικό αφήγημα και να παραδοθεί άνευ όρων σε μια τρισχειρότερη αντιπολιτευτική γραμμή, που προσιδιάζει περισσότερο σε μορφώματα της Ακροδεξιάς και λιγότερο σε έναν σοβαρό κεντροδεξιό σχηματισμό". Ταυτοχρόνως, κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΣΥ για "πολιτική τύφλωση".
Σε ερώτηση για τη στάση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά ως εξής: "Νομίζω ότι ο κ. Σακελλαρίου παρασύρθηκε από την επικοινωνιακή καταιγίδα των τελευταίων εβδομάδων".
Ενώ με αφορμή όσα ισχυρίζεται ο Γ. Βαρουφάκης, επισημαίνει ότι ήταν η μάχη ενός ολόκληρου λαού και κρίθηκε στο πεδίο των συσχετισμών δύναμης. "Δεν ήταν αγώνας που θα μπορούσε να έχει αλλάξει αποτέλεσμα με εξυπνάδες (…) Το ότι η ΝΔ αξιοποιεί τον κ. Βαρουφάκη είναι πασιφανές. Δεν θεωρώ ότι ο ίδιος το επιδιώκει, αλλά σίγουρα το αποδέχεται" σημείωσε.
Στην καταληκτική ερώτηση ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα από την πρώτη κυβερνητική διετία, ο Δ. Τζανακόπουλος επιλέγει να εστιάσει στις αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης που "προϋποθέτουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα", αλλά και ότι στη διαπραγμάτευση οι δανειστές δεν είναι παντοδύναμοι. "Όλα εξαρτώνται από τους συσχετισμούς", αναφέρει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com