Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Νόμιμη κρίθηκε η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων που άρχισε την περασμένη Δευτέρα.


Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώπιον της Προέδρου Υπηρεσίας, με τη διαδικασία της προσωρινής διαταγής.
Ημερομηνία συζήτησης των ασφαλιστικών ορίστηκε η 25η Σεπτεμβρίου.
Μετά και από αυτή την απόφαση, οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν κανονικά την επίσχεση εργασίας, η οποία έχει αφήσει την πόλη χωρίς λεωφορεία εδώ και τρεις ημέρες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου των εργαζομένων πρόκειται να συνεδριάσει στις 18.00, στα γραφεία του Οργανισμού για να εκτιμήσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία για τη λήψη δανείου για την αποπληρωμή των οφειλομένων ύψους 6,3 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους, ωστόσο, όλες τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα βγουν λεωφορεία στους δρόμους, πριν τα χρήματα μπουν στους λογαριασμούς τους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com