Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Κλειστές οι τράπεζες μέχρι και τη Δευτέρα

Παρατείνεται για ακόμη τρεις εργάσιμες ημέρες, δηλαδή έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, η τραπεζική αργία.



Αυτό προβλέπει η υπουργική απόφαση που υπέγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στην οποία περιλαμβάνονται και επιπλέον ρυθμίσεις αναφορικά με τη λειτουργία των τραπεζών.

Ειδικότερα οι συνταξιούχοι θα μπορούν έως και τη Δευτέρα να εισπράξουν άλλα 120 ευρώ μετρητά από τα 1.000 τραπεζικά καταστήματα που λειτουργούν εφόσον δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων.

Επίσης:

-διατηρείται στα 60 ευρώ το ημερήσιο όριο αναλήψεων από ΑΤΜ

-επιτρέπεται η μετατροπή σε ευρώ σύνταξης που καταβάλλεται σε ξένο νόμισμα απο ασφαλιστικούς φορείς του εξωτερικού και η μεταφορά της σε τραπεζικό λογαριασμό με δυνατότητα εφάπαξ ανάληψης 120 ευρώ

-παρατείνεται η είσπραξη άλλων 120 ευρώ από τους δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΑΕΔ.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για τις 17:00 σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα με τους εκπροσώπους των τραπεζών που θα είχε ως αντικείμενο την σύνταξη νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες από αύριο και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΛΚ, η τραπεζική αργία πρόκειται να παραταθεί με υπουργική απόφαση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την υπουργική απόφαση θα υπάρξει και διεύρυνση των υπηρεσιών που θα παρέχονται από αύριο στους πολίτες, όπως είναι οι πληρωμές, στα τραπεζικά γκισέ.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πρόσβαση των πελατών των τραπεζών σε τραπεζικές θυρίδες. Επίσης, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα 1.000 καταστήματα για την καταβολή των 120 ευρώ στους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com