Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ολοκληρώθηκε η τετραμερής Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Τουσκ - Νέα συνάντηση Τσίπρα με Ολάντ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τετραμερής συνάντηση ανάμεσα στην καγκελάριο Μέρκελ, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Φρανσουά Ολαντ και τον Ντόναλντ Τουσκ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.




Μετά από 13 ώρες αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων διεκόπη για άλλη μια φορά την μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, όπως ενημέρωσαν οι ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζοζεφ Μουσκάτ, με tweet του, έκανε λόγο για «μία ακόμα διακοπή, πριν τις τελικές διαπραγματεύσεις».

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας η διακοπή πραγματοποιήθηκε για τις τελικές διαβουλεύσεις παρόλα αυτά τα αγκάθια φαίνεται να παραμένουν στο τραπέζι.

#EuroSummit intermission for final consultations -JM

— Joseph Muscat (@JosephMuscat_JM) July 13, 2015

Μετά τις 3 τριμερείς συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού με την γερμανίδα ομόλογό του και το γάλλο πρόεδρο οι ηγέτες της Ευρωζώνης μπήκαν εκ νέου στην αίθουσα της Συνόδου να εξετάσουν μια συμβιβαστική λύση, σύμφωνα με όσα όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ.

Όμως με βάσει τις τελευταίες πληροφορίες εκ Βρυξελλών τα δύο ζητήματα που εκκρεμούν – η επιτήρηση του ΔΝΤ μετά το 2016 και το ταμείο για τα 50 δισ. ευρώ που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο συνεχίζουν να παρακωλύουν την συμφωνία.

Πάντως την τελευταία ώρα οι πληροφορίες θέλουν τη Σύνοδο να οδεύει προς το τέλος της, με τους ηγέτες να είναι κοντά σε μια συμβιβαστική λύση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com